top of page
Autorenbilddytderyakusdemir

Formüla Diyetleri - Shakeler ile Kilo Verme

Porsiyon kontrolü yok, yemek hazırlama problemi yok, diyet içeceğini iç hızlı bir şekilde kiloları ver. Kulağa ne kadar cazip geliyor değil mi?

Fakat dikkat. Mecbur kalmadığın sürece bu yönteme başvurma!

Mecbur kalmak ne demek? Aşırı kiloların varsa, yeterli ve dengeli beslenerek çabalarına rağmen hala kilo veremiyorsan (bu nerdeyse imkansız) o zaman bir

Doktor ve Diyetisyen desteği ile bunlara başvur.

Neden mi Doktor ve Diyetisyen desteği ile?

Doktor kan değerlerini ve bünyen bu ürünü kaldırabilecek mi onu inceler.

Bu shakelerin kalorisi oldukça düşükdür vitamin ve mineral takviyesi gerekir mi onu kontrol eder.

Diyetisyenin görevi sana davranış değişikliğini ve bu ürünleri bıraktıktan sonra nasıl beslenmen gerektiğini öğretmesidir.

 

Bu ürünlere hiç bir desteksiz başvurursan, ilk haftalar belki dünyanın en mutlu kişisi sen olursun. Hızlı bir şekilde çok fazla kilolar verirsin, fakat daha sonra anlarsın ki sağlığın ile oynamışsın. Sen hafifleyeceğin yerde sadece cüzdanın hafiflemiş.

Evet bu shakeler hızlı bir şekilde kilo verdirir çünkü normal bir öğün de aldığın kadar 300-500 kalori almazsın. Uzun süre devam edersen metabolizman yavaşlar, vücudun kendini korumaya alır. Yağ kaybedeceğin yerde su ve kas kaybedersin. Shake'i bıraktığın an hızlı bir şekilde kiloları geri alırsın. Diyet içeceğine bağımlı olursun. Ayrıca bu shakeleri bıraktığın da davranış değişikliğini öğrenmediğin için ve iraden ile hiç karşı karşıya kalmadığın için eski alışkanlıklarına dönmen çok yüksektir.

Araştırmalar shake den sonra ki öğünde daha fazla kalorili gıdalar tüketildiğini gösteriyor.

Birde shake'i tamamen bıraktığında düşün, uzun süre sıvı ile beslenen bir insan katı gıdalara özlem duyar ve her şeyi tatmak ister. Sence de öğle değil mi?

 

Bir diğer önemli nokta shakeler'in kişiye özel hazırlanmış olmamasıdır, normalde bir diyet listesi karbonhidrat, protein, yağ ve kalorisi kişiye özel kan tahlillerine göre hazırlanır. Herhangi bir rahatsızlığı varsa (diyabet, kolesterol yüksekliği, guatr vs) ona göre değişiklikler yapılır. Diyet içeceklerinde içerikler standarttır.

 

Son olarak shakelerin içeriğinde ne var? Sence laboratuvar ortamda üretilmiş bir toz ne kadar sağlıklı olabilir? Ne kadar sağlıklı beslenmenin yerini alabilir? Shakelerde çoğunlukla GDO`su (genetiği değiştirilmiş organizması) yüksek olan protein kaynakları kullanılır; örneğin soya. Birde tadı kötü olmasın diye bir sürü aroma, tatlandırıcı ve aşırı fruktoz ilave edilir...

Bu ürünlerin vücut üzerine uzun süreli etkileri daha araştırılmamıştır.

O nedenle en iyisi bu ürünlerden uzak durman, sağlıklı yeterli ve dengeli beslenerek kilo vermen.

Tabikide tercih hala senin ;)



104 Ansichten0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen

Comments


bottom of page